Raport ONU. Furia populației față de criza de locuințe și creșterea chiriilor este exploatată de partidele populiste și de extremă-dreaptă, înainte de alegerile pentru Parlamentul European. Estimările arată că extremismul câștigă teren în mai multe state europene.


Partidele de extremă dreapta prosperă atunci când pot exploata decalajele sociale care apar din subinvestiții și planificarea guvernamentală inadecvată, sau când pot da vina pe străini pentru acest lucru“, arată raportorul ONU pentru dreptul la locuințe adecvate.  “În aceasta situație se află acum multe țări din UE. Criza locuințelor nu mai afectează doar persoanele cu venituri mici, imigranții, familiile monoparentale, ci și clasa de mijloc. Aceasta este problema socială a secolului 21“, a declarat Balakrishnan Rajagopal, expert în cadrul organizației, pentru The Guardian.

Creșterea chiriilor și prețurile mari ale proprietăților riscă să devină un câmp de luptă al politicii europene, pe măsură ce partidele de extremă-dreapta și populiste încep să exploateze furia din ce în ce mai mare a…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.biziday.ro
Autor: Oana

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Introdu adresa ta de email pentru a te abona la imobiliarestiri.ro.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.