The „De la Descente” project unfolds on the western shore of Lake Memphremagog, near the charming village of Ogden in Quebec’s Eastern Townships. This dramatic location features a steep slope that descends to a rocky cliff overlooking the vast expanse of the lake.

Designed for a young Montreal couple with two children, the project envisioned a forest retreat that could also comfortably host friends with families. The unique site presented both challenges and opportunities. A small plateau nestled between the slopes offered the perfect location for the house, while access was situated one floor below due to the topography. This clever placement allowed the architects to maximize the spectacular lake views.

Nestled on a Cliffside: The De la Descente Project
Photo © Maxime Brouillet

Vernacular context

The immediate…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: designraid.net
Autor: Design Raid

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Introdu adresa ta de email pentru a te abona la imobiliarestiri.ro.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.