Probabil ca multi dintre noi ne intrebam cum a ajuns urecheatul iepuras sa fie asociat cu Pastele. Prima aparitie a iepurasului ca simbol al Pastelui a fost mentionata in cartile din Germania, scrise in jurul anului 1500, desi este probabil ca el sa fie prezent de mai multa vreme in traditia populara. Legenda spune ca zeita primaverii, Eostre, a gasit, intr-o iarna, o pasare ranita pe camp. Dorind sa o salveze, singura solutie a fost sa o transforme intr-o  iepuroaica, insa aceasta si-a pastrat capacitatea de a depune oua. Astfel, iepurele de Paste este si un simbol al fertilitatii, al renasterii. 

Alaturi de crengutele impodobite cu oua colorate, poti pune si cateva figurine in forma de iepurasi albi si cosulete impletite cu iarba artificiala. Poti crea cateva felicitari sau mini…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.beko.ro
Autor: Beko

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro