Arhitectul Nicolae Ghika-Budești a fost un promotor al renașterii vechii arhitecturi românești și al afirmării specificului național, al stilului neoromânesc în arhitectura autohtonă.

Descendent al unei vechi familii boierești, Nicolae Ghika-Budești a fost fiul lui Eugen Ghika-Budești și al soției acestuia, Elena Cantacuzino. Din căsătoria lui cu Madeleine Landrieu au rezultat doi fii, ce au dus mai departe moștenirea sa: Ion Ghika-Budești, care a devenit profesor al Facultății de Arhitectură, și Ștefan Ghika-Budești, creatorul școlii românești de geologie inginerească.

Ca mai toți contemporanii săi, Nicolae Ghika-Budești a fost educat în străinătate, urmând, în perioada 1893-1901, École des Beaux-Arts din Paris, în atelierul profesorului Victor Laloux. Până la acel moment, Ghika-Budești…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: realestatemagazine.ro
Autor: Catalin Socol

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro