79% dintre bănci se așteaptă ca in T2 standardele de creditare aferente împrumuturilor imobiliare să rămână neschimbate.

Băncile vor menţine constante standardele de creditare în trimestrul II din acest an atât în cazul creditelor imobiliare,  cât și în cazul creditelor de consum pentru populaţie, se arată în sondajul din luna aprilie privind creditarea companiilor nefinanciare şi populaţiei, realizat de Banca Naţională a României.

După înăspririle din anul 2020, determinate de șocul provocat de pandemia COVID-19, instituțiile de credit au menținut relativ constante standardele de creditare în primul trimestru al anului 2021, atât pe palierul companiilor nefinanciare, cât și în cazul împrumuturilor destinate populației. Potrivit sondajului trimestrial realizat de BNR, așteptările pentru perioada…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.bankingnews.ro
Autor: Gabriela Dinu

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro