Incepe cu tapetarea wok-ului cu folie de aluminu, asa incat sa ramana un surplus de cam o palma peste marginile vasului. Asaza amestecul anterior pregatit in centru si fixeaza deasupra gratarul, pe care vei aseza alimentele ce urmeaza sa fie afumate. Pune-le la distanta de 1-2 centimetri unele de celelalte, asa incat fumul sa circule si sa captuseasca pe toate partile mancarea din afumatoare.

Vei acoperi wok-ul cu folie de aluminiu, ca sa creezi mediul etans in care fumul sa isi faca treaba. Foloseste-te de surplusul foliei de pe baza vasului pentru a sigila intre ele cele 2 planse de folie de aluminiu, cu grija sa nu te arzi. Foloseste niste manusi de bucatarie, din cauciuc sau textile, tot timpul cat manuiesti afumatoarea improvizata. Asa ramai permanent in siguranta!

👉 Tot pentru…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.beko.ro
Autor: Beko