Rudolf Fränkel, născut în anul 1901, a fost un arhitect german, evreu de origine, care s-a numărat printre liderii mișcării avangardiste din Berlin de dinainte de Război. Ulterior a emigrat la București, după aceea la Londra și apoi în Statele Unite, unde a devenit profesor de arhitectură la Miami University din statul Ohio. 

Mulți arhitecți cu nume sonore și-au lăsat amprenta asupra moștenirii arhitecturale a Capitalei. Dintre aceștia am amintit, în numerele anterioare, discipoli ai stilului neoromânesc, școliți pe lângă Ion Mincu, care au încercat să creeze un stil românesc autentic și au integrat cultura rurală românească, cu pridvoare și foișoare, reinventând tradiția într-un mediu, de data aceasta, urban. Majoritatea arhitecților români din perioada regatului s-au inspirat cu precădere din…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: realestatemagazine.ro
Autor: Diana Nita

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro