Proiectul de amenajare a acestei librării situate la subsolul unui mall din Beijing a pornit de la dorinţa proprietarilor de a profita la maxim de suprafaţa disponibilă. Deoarece introducerea unui plafon suspendat, care să acopere instalaţiile, ar fi creat o atmosferă opresivă şi ar fi lăsat mai puţin loc pentru mişcare, arhitecţii au hotărât să pună accent pe autenticitatea spaţiului existent.

Reflexie a unui stil de viaţă urban, activ şi dinamic, noua librărie este un spaţiu flexibil, ce poate integra cu uşurinţă şi alte funcţiuni, precum cea de galerie de artă, apărând, astfel, ca un nou pol cultural în cadrul metropolei.

mumokuteki_7_© Jin Weiqi

Aspectul „crud”, texturat, al pereţilor şi stâlpilor, obţinut în urma înlăturării stratului existent de vopsea…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.igloo.ro
Autor: Rotar Anca

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Introdu adresa ta de email pentru a te abona la imobiliarestiri.ro.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.