Si pentru porumbul afumat, vei incepe prin asezarea panusilor intr-o oala. Deasupra vin cateva crengute de cimbru lamaios. Fara sa adaugi porumbul, pune oala pe foc mare si las-o sa inceapa sa fumege. Abia atunci asaza peste oala o strecuratoare sau un accesoriu pentru gatit la abur, in care ai pus stiuletii. Pune capacul si, 5 minute mai tarziu, ia oala de pe foc.

Mai las-o sa stea acoperita inca 10 minute si testeaza porumbul. Boabele ar trebui sa fie moi, dar totusi ferme. In caz contrar, mai lasa-l cateva minute, pana obtii textura dorita. La final, va avea un miros imbatator si un gust de exceptie! Poti folosi boabele porumbului afumat in salate, ca sa balansezi aroma puternica de cimbru cu alte ingrediente neutre.

👉 Ai nevoie sa pregatesti mai multe preparate deodata? Plita…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.beko.ro
Autor: Beko