Pico de gallo, numit si salsa fresca, salsa bandera si salsa cruda, este un tip de salsa utilizat in mod obisnuit in bucataria mexicana.
Ingrediente:
- 1 cana ceapa alba tocata marunt
- 1 ardei jalapeno sau serrano mediu, tocat fin
- ¼ cana suc de lamaie
- ¾ lingurita sare de mare fina
- 1 ½ kg rosii bine coapte
- ½ cana coriandru proaspat, tocat fin
Mod de preparare: intr-un castron mediu de servire, se combina ceapa tocata fin, jalapeno, sucul de lamaie si sarea. Se lasa la marinat aproximativ 5 minute. Intre timp se curata rosiile de seminte, apoi se toaca in cubulete mici. Se toaca si coriandrul. Se adauga rosiile si coriandrul in bolul cu ceapa marinata, se amesteca pentru a se combina totul. Se adauga sare dupa gust si se lasa la marinat timp de 15 minute, inainte de a se consuma,…
Citește aici tot articolul
Articol publicat pe: www.beko.ro
Autor: Beko