SUA. Hyundai și Kia vor plăti 200 de milioane de dolari pentru încheierea unui proces colectiv deschis de clienți, din cauza unei vulnerabilități ce a permis furtul mașinilor prin descuierea și pornirea fără cheie.


Înțelegerea vizează vehiculele fabricate în perioada 2011 – 2022, care au un sistem tradițional de deblocare și pornire cu cheie, de tip “insert-and-turn”. Grupul oferă despăgubiri pentru pierderea totală a vehiculelor de până la 6.125 de dolari, dar și pentru daune aduse vehiculului și bunurilor personale de până la 3.375 de dolari. Proprietarii pot obține rambursarea costurilor de remorcare și pentru vehiculele furate care au fost implicate în accidente sau care nu au fost niciodată recuperate, precum și plăți pentru alte sancțiuni sau amenzi suportate ca urmare a furtului.

Astfel, Hyundai și Kia dispun de un buget de 145 de milioane de dolari pentru pierderile suportate de consumatori. De asemenea, clienții ale căror vehicule nu pot primi actualizări ale software-ului de securitate vor primi până la 300…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.biziday.ro
Autor: Auras Rosu

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Introdu adresa ta de email pentru a te abona la imobiliarestiri.ro.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.