Statistica oficială arată că în anul pandemiei (2020) în România s-au pierdut în total peste 81 de mii de locuri de muncă, dar unele sectoare au făcut mai multe concedieri, în timp ce în altele numărul angajaților a crescut.

Astfel, comparativ cu anul 2019, scăderi mai importante ale numărului de persoane ocupate s-au înregistrat în industria prelucrătoare (-101,9 mii persoane) şi în agricultură (-96,5 mii persoane).

Cele mai semnificative creşteri faţă de anul precedent s-au înregistrat în comerţ (+38,7 mii persoane) şi construcții (+22,1 mii persoane).

Date oficiale, oferite de Institutul Național de Statistică, arată că în anul 2020 rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 65,6%, în scădere faţă de anul anterior cu 0,2 puncte procentuale.

Populația activă se…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.biziday.ro
Autor: Moise Guran

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro