Pentru a debloca și a evita întârzierile din proiectele finanțate cu fonduri europene din cauza lipsei banilor disponibili pentru cofinanțările din bugetele locale au fost inițiate unele măsuri.

Astfel, printr-un proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului prevederile legale vor fi modificate pentru a permite administrațiilor locale să acceseze împrumuturi pentru acoperirea cotei de cofinanțare proprie, a cheltuielilor neeligibile din cadrul proiectelor cu fonduri europene, precum și pentru finanțarea investițiilor publice locale.

Astfel, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale vor putea solicita, inclusiv pentru asociaţiile de dezvoltare intercomunitară, de la Ministerul Finanţelor, în cursul anului 2021, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.arenaconstruct.ro
Autor: ARENA Constructiilor

Te interesează domeniile imobiliar, design interior, construcții sau arhitectură?


Alege una sau mai multe categorii de știri și abonează-te. Îți vom trimite regulat ultimele știri din aceste domenii. Introdu adresa ta de email în formularul de mai jos, alege categoria de știri și cât de des vrei să primești emaul-urile.

Abonarea presupune că ești de acord cu politica de confidențialitate a site-ului.

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro